Избрани Новини

Нов фестивал "Сцени на Струма" очаква гости от цялата страна

Ще се проведе днес и утре от 13.00 ч. в Невестино и Неделкова Гращица

На 4 и 5 септември (събота и неделя) от 13.00 ч. в Невестино и с.Неделкова Гращица ще се състои фестивалът "Сцени на Струма". Планирани са много концерти и музикално-поетични спектакли.
Фестивалът предвиждат богата детска програма, концерти и спектакли за възрастни, както и ателиета за изкуства. Ще се състоят разнообразни прояви, свързани с различни изкуства – музика, поезия, танци, театър, рисуване. Ще бъде открит с първия от три концерта, обединени в поредица "Детски сцени на Струма" с участието на млади таланти-инструменталисти. В следобедните часове в събота и неделя от 13.00 часа са предвидени занимания по изобразителни,  музикални и поетични изкуства за всички желаещи – деца и възрастни. Те ще се проведат в двора на кметството на с.Неделкова Гращица. Театралният жанр ще бъде представен с два спектакъла – "Детско влакче на Надеждата" и "Приказка за възрастни". За любителите на класическата и популярна музика са предвидени вечерни концерти "Музикални залези над Струма".
На 6 септември, в Деня на Съединението, ще звучи празничен концерт в Кюстендил пред читалище "Братство".
Ще се проведат и „Артистични ателиета за деца и възрастни”.
„Всеки има дух, който трябва да усъвършенства, тяло, което трябва да тренира и път, който да измине”, казва учителят Морихей Уешиба.
За всички деца и родители, които обичат движението и поддържат здрав дух в здраво тяло, някои основни правила от изкуството на айкидото ще представи Николай Христов Станин.
Той e завършил висше техническо образование в София със специалност „Електроизмервателна техника". Започва да се занимава с айкидо през 1990 година, а през 1998 защитава Shodan (I-ви дан). През същата година завършва Националната спортна академия с професионална квалификация - треньор по айкидо. От 2000 до 2017 защитава последователно Nidan (II-ри дан), Sandan (III-ти дан) и Yodan (IV-ти дан) по айкидо. В момента е треньор в Зендокан доджо - София и член на Българската асоциация по айкидо и Айкикай. Николай Христов ще представи кати с бокен (дървена сабя) и джо (тояга), както и техники за самоотбрана срещу удари с танто (нож). Техниките са подходящи за всички възрасти.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов