Избрани Новини

Втора конкурсна вечер предстои на фестивала "Пирин фолк" в Сандански

Днес ще се проведе Конкурсът за изпълнителско изкуство

XXIX-то издание на „Пирин Фолк“ Сандански 2021 радва почитателите на македонската музика с истинска плеяда звезди, които озаряват сцената на 27, 28 и 29 август. Организаторите от Фен Фолк ТВ залагат на популярни и обичани изпълнители, които ще направят още по-невероятно изживяването в трите фестивални вечери в Летен театър - Сандански. Любимите изпълнители Цветелина, Йордан Митев, Гуна Иванова, МФГ Годлевски Великден и Василиа Петрова ще допринесат фестивалът да се превърне в истински празник на македонската музика.
Днес ще има новост. Във втората фестивална вечер ще се проведе Конкурсът за изпълнителско изкуство, а в края на вечерта ще се обявят наградените. Красивите изпълнения на сцената ще продължат със специалното участие на звездата от Северна Македония Йордан Митев, който за първи път се изявява на голяма сцена в България и Василиа Петрова – голямата победителка от миналогодишното издание на Фестивала, спечелила цели пет отличия и носителка на призове от Детски Пирин Фолк.
На 29 август (неделя) зрителите ще се насладят на най-вълнуващата част от Фестивала - Конкурса за авторска македонска песен. След финала на конкурсната програма ще бъдат връчени наградите. С изпълнения на сцената ще се изявят победителят в Детски Пирин Фолк и отличеният с I-ва награда от Фестивалното жури в Конкурса за изпълнителско изкуство. Гост-изпълнител във финалната вечер ще бъде лъчезарната изпълнителка Цветелина, която ще зарадва всички със специална програма.
Организатори са Община Сандански, Фен Фолк ТВ, Мюзик Медия Клъстер.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)