Децата от Школата по музика на Марин Бърдарев отиват на "Пирин Фолк" - Сандански

От 20 допуснати участници в "Детски Пирин Фолк" четири са негови възпитаници

Само след два дни, на 27 август /петък/, банскалии ще стискат палци за успешното представяне на децата от Школата по музика на Марин Бърдарев. От общо 20 допуснати участници в V-то издание на „Детски Пирин Фолк“ Сандански 2021, четири са възпитаници на талантливия музикант и педагог от Банско.
В предварителния кастинг, в конкуренция с над 200 деца от цяла България, журито допусна до участие в Сандански четири деца от Банско, представени от Марин Бърдарев. Той не само е техен преподавател по народно пеене, но и техен продуцент и аранжьор на автентичните песни от Банско и Разложката котловина.
Мина Игнатова ще пее „Садила мома”, Радостина Кехайова – „Я слушай, Яно мори”, Михаела Бояджийска – „Ранила мома”, а Иван Джолев ще пее една малко известна песен – „Седемдесет села шетам”.
„Пирин Фолк“ Сандански 2021, както и „Детски Пирин Фолк“ ще бъдат широко отразени медийно в директни излъчвания.
Певците от школата на Марин Бърдарев ще имат нужда от подкрепата на всички в онлайн гласуването, за да заемат призови места в класирането.
Часове преди началото на надпяването ще информираме всички любители на фолклора на кои номера могат да подкрепят децата от Банско.


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен