Избрани Новини

Крупник посреща голям празник, ще пее Ивана

В 9:00 часа е футболната среща между отборите на ветераните от Левски (Крупник) и Миньор (Брежани)

В последната събота на месец август в село Крупник има голям празник. Тогава е Младежкият събор.

Някога този младежки събор съвпадал и с професионалния празник на миньора. Тогава въглекопачите от цялата община се събирали за общ празник на поляните на входа на селото. Успоредно с тях, в центъра, се веселили младежите...

Така било през годините...

Днес големият празник на Крупник е в края на август, в последната събота. Площадът в селото ще бъде преобразен празнично, за да посрещне своите гости.

Стартът на празника ще бъде даден още сутринта в 09:00 часа, когато ще се проведе традиционната футболна среща между отборите на ветераните от Левски (Крупник) и Миньор (Брежани). Тази година в приятелска футболна среща ще се впуснат и младежите на Крупник и Полена.

Веднага след приятелските мачове площадът ще бъде озарен от лъчезарните усмивки на най-малките - бъдещето на Крупник, за които е предвидено супер атрактивно детско шоу.

Вечерта от 20 часа започва тържествената програма. В нея участие ще вземат талантливи деца от селото, които ще представят празнични стихчета, песни и танци. За доброто настроение на присъстващите в по-късните часове ще се погрижат любимецът на всички Малин Домозетски, едно от най-новите попълнения в поп-фолка - красивата Джия и голямата звезда на родния поп-фолк – Ивана.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов