Избрани Новини

Нов параклис в Крупник празнува Гергьовден за първа година

Храмът бе изграден с общи усилия между хората от селото

В село Крупник има параклис, наречен на Свети Георги. Новоизграденият параклис „Св.Георги“ се намира в местността „Дрене“ и тази година за първи път посреща миряни за празника си.

Навръх Гергьовден миналата година трябваше да е големият празник за освещаване на Божия дом, но заради извънредното положение и с разума и отговорността да се опазим здрави, паракалисът бе символично посетен само от майсторите, които го построиха.

Днес там бе истински празник. Много хора дойдоха, за да запалят свещ за здраве, за да се помолят, за да се поздравят по случай празника, информират от Община Симитли.

За дошлите бе подготвен вкусен курбан, а кметът на село Крупник Иванка Чакалска се бе погрижила да не липсва нищо.

На празника бяха общинският кмет Апостол Апостолов, председателят на Общинския съвет  Владимир Христов и народният представител Стефан Апостолов.

Храмът бе изграден с общи усилия между хората от Крупник, с помощта на всеки един от тях, с помощта на кмета Иванка Чакалска, с помощта на общинския кмет Апостол Апостолов, основен помощник при белязването на светите места в община Симитли и изграждането на храмове - 2 години по-късно след започването му.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)