Избрани Новини

Заем на вноски за безработни - за какво става въпрос?

Това обикновено са заеми за кратки периоди

Както вече споменахме, заемът на вноски за безработни е доста специален финансов продукт. Не се предоставя от традиционни банки, а от различни видове небанкови институции, като например заемни компании. Въпреки това техните продукти в областта на заемите за безработни се характеризират с подобни правила. На първо място, това обикновено са заеми за кратки периоди, които обикновено са максимум 30 дни, 45 дни или 90 дни. Въпреки че, разбира се, има и оферти с по-дълги срокове за погасяване на дълга.

  Като част от заем за безработно лице можем да кандидатстваме и за по-ниски суми, средно от 500 до 3000 лева. В случая на този вид заеми както времето за вземане на решение за заем, така и всички формалности са сведени до минимум. Повечето компании, предлагащи на клиентите подобни продукти, изискват лична карта от тях, но и банково извлечение. Това е много важен документ, тъй като на негова основа заемодателят може да получи важна информация за финансовото състояние на клиента. От историята на сметките кредитните компании откриват колко спестявания имаме, какви доходи влияят на сметката ни, както и какви други задължения изплащаме и за какво харчим пари.

Онлайн заем за безработица: от какво ще се нуждаете?

Определено си струва да помислите първо за кандидатстване за онлайн заем. Тази форма ще бъде не само най-бързата, но и много проста и напълно безопасна. Заемът за безработни включва минимални формалности. Ще ви трябват, наред с други:

Телефонен номер: Това очевидно е основният канал за контакт между заемодателя и кредитополучателя. Ще трябва да предоставите телефонния си номер, когато регистрирате акаунта си и кандидатствате. Струва си да го поддържате актуален.

Имейл: онлайн заем ви позволява да изпълните практически всички формалности чрез електронни средства за комуникация. Имейл адресът ще е необходим, наред с други за да регистрирате акаунт, да изпратите необходимите документи или да обменяте съобщения.

Лична карта: това е основният документ, който ви позволява да потвърдите самоличността на лицето, кандидатстващо за заем за безработица.

Номер на сметката: Ще трябва да предоставите и номер на банкова сметка. Понякога ще е необходимо да преминете и през процес на проверка, при който изпращате малка сума пари, които след това ще бъдат възстановени. Заемът за безработен също ще отиде на този номер на сметката.

Източник: emporiki.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)