Онкологията в Благоевград има нов апарат за лечение

Той е за кожни карциноми и хронични възпалителни процеси на опорно-двигателния апарат

Нов апарат за кожни карциноми и хронични възпалителни процеси на опорно-двигателния апарат бе въведен в експлоатация в СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД, Благоевград.

Онкологичната болница разполага с достатъчен леглови фонд за прием на пациенти от област Благоевград, Кюстендил и Перник за лечение с новият немски апарат за повърхностна и полудълбока рентген терапия.

Освен за лечение на онкологични заболявания – всички разновидности на кожния  карцином и кожни метастази /без меланома на кожата/ с терапията с апарата успешно се лекуват и пациенти с противовъзпалително ставно-дегенеративни проблеми - шипове на пети, артрозни промени на коляното, рамото и по малките стави, гонартрози, бурсити, тендовагинити, плексити, деформации на пръстите, келоиди, циреи, околонокътни възпаления, диабетно стъпало, локално следоперативно възпаление, фурункули, анастомозити, както и редица други неонкологични заболявания, разчитайки на аналгетичен, противовъзпалителен, противооточен и десенсибилизиращ ефект на йонизиращите лъчения.

Всичките, изредени по-горе неонкологични заболявания се повлияват много добре от лъчелечението с ниски дози и имат много добър и траен обезболяващ ефект върху пациентите.

Всички осигурени пациенти с неонкологични заболявания се лекуват по клинични пътеки. За насрочване на дати за терапиите е необходимо да имат Направление № 7, амбулаторен лист и рентгенова снимка с разчитане.

За всеки пациент с неонкологично заболяване може да бъде разработена индивидуална схема за намаляване на болката и подобряване на подвижността от екипа в отделението по лъчелечение, което разполага с четирима лекари,  двама  медицински физици, четири рентгентерапевтични лаборанти, медицински сестри и санитари с  висок морал, етика и професионализъм, мотивирани да помагат на пациентите.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен