Избрани Новини

Премиерът Стефан Янев гостува на Банско

Дискутирани бяха въпроси, свързани с развитието на региона

Министър-председателят Стефан Янев гостува официално на Банско. Той уважи поканата на кмета Иван Кадев да присъства на най-голямото събитие в културния календар на общината – Банско джаз фестивал.
На работната среща с премиера присъстваха областният управител Николай Шушков и екипът на кмета – заместниците му Стойчо Баненски, Сашка Въчкова, Костадин Атанасов и секретарят Иван Докторов.
Иван Кадев запозна ръководителя на служебното правителство с проблемите на бизнеса в общината с акцент върху туризма, в който променената обстановка и ограниченията дават най-силно отражение. Кметът постави и искането за съдействие на държавното ръководство за реализиране на три проекта, които имат ключово значение за Банско – обходният път от западната страна на града, пътят от Банско до хижа "Вихрен" и довеждащия водопровод от местността Караманица.
Дискутирани бяха въпроси, свързани с развитието на региона и утвърждаването на Банско като целогодишен курорт. Премиерът изказа одобрение за мерките на общината в подкрепа на местния бизнес.
Иван Кадев покани министър-председателя Янев и областния управител Шушков на кратка разходка из центъра на града, а след това, заедно с многобройната публика, слушаха изпълненията на емблематичния за джаз фестивала в Банско Васил Петров.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)