Избрани Новини

Четири къси български филма прожектира "Кинематограф" в Кюстендил

Прожекциите са от 21 часа

4 много различни, но забележителни български филма ще бъдат излъчени на площада пред Художествената галерия в Кюстендил. Ще има и още къси филми, подбрани от Германия, Полша и Великобритания. Обещават страхотно изживяване и интересни теми за размисъл.
Петък, 13 август / 21:00ч
Препоръчва се да си носите нещо за сядане, в случай, че желаете да седнете на поляните.
Събитието се организира от Отдел "Култура и духовно развитие", Община Кюстендил.
Ще започнем с "Драсканица" на Любомир Печев. Това е разказ за детска градина, в която едно дете ще бъде в центъра на абсурдна ситуация. То се заключва в склада, а единственият ключ, който може да разкрие защо то е там, е една рисунка.
"Чужденецът" на Ани Антонова е ко-продукция между България, Австрия и Португалия, и ще ни въведе в 16-ти век, за да ни разкаже една реално случила се история. Слона Сюлейман поема по дългия път от Цейлон до Португалия, след което извървява целия път от Лисабон до Виена през Алпите за 5 месеца. Епохална история за един слон, изпълняващ тежката задача да служи като кралски подарък.
"Дишай" на Бисер Джонев разказва за една нощ в живота на барман, който има хармоника,  залепена за устните му.
Последният български филм ще е "Брак" на Слава Дойчева, разказващ за един избор пред героинята, който трябва да бъде направен веднъж завинаги – срещу течението или срещу самата себе си.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)