Избрани Новини

Лятно късо кино ще се състои в Кюстендил

Кинематограф ще гостува в Кюстендил по специална покана на общината

На 6, 13, 20 и 27 август ще се състои Лятно късо кино в Кюстендил. Начален час - 21:00 в парка пред Художествена галерия "Вл. Димитров - Майстора".
Това лято Кинематограф ще гостува в Кюстендил по специална покана на общината, за да гмурне публиката в дълбоките води на късометражното кино в прохладата на парка пред Художествената галерия.
4 петъчни вечери през август, след залез слънце, ще се излъчват специално подбрани програми от къси филми. Всяка програма започва с детски филм, а останалите филми не изискват родителски контрол. В някои от програмите е възможно последният филми да е неподходящ за подрастващи под 12 години.
Събитията се организират от Община Кюстендил. Прожекциите са част от летните културни празници "Кюстендилско лято" 2021.
В първата вечер (6. акцент ще бъде българското кино, но ще има и чуждестранно. Предвидили сме да се посмеем, филмите ще са изпълнени с хумор и сложни ситуации, в които изпадат героите.
Във втората вечер (13. ще изследваме различността, ролята на различния в обществото и какви хубави и лоши неща могат да му се случат. Отново ще има силно българско присъствие с 4 заглавия, но ще има филми и от Полша, Великобритания и Германия.
Третата вечер (20. ще посветим на по-голямата картинка, особеностите на съвременното общество, парадоксите, с които се сблъскваме и как това влияе на живота ни. Филмите освен актуални, са изключително разнообразно като произход - от Южна Корея, Естония, Косово, Босна и Херцеговина, Канада и Русия.
Последната вечер (27. ще бъде много интересна, със силни послания, зрелищни гледки и с акцент върху устойчивото развитие и мястото на човека в природата.
Програма на събитията ще откриете на:


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов