Избрани Новини

БЧК представи действия при бедствия и аварии

Животът

10-08-2021, 16:18

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

БЧК представя ключови дейности днес

Заместник областните управители на Русе д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов участваха в семинар, посветен на дейността на Българския червен кръст. По време на събитието беше представена детайлна информация относно това какво гражданите трябва да правят в условията на различни бедствия и аварии, а също така бяха обсъдени и различни мерки за подобряване на координацията между спешните институции.

„Благодаря ви за организирането и провеждането на днешната инициатива, която всъщност е поредното доказателство за отличното сътрудничество между Областната администрация в Русе и Българския червен кръст. Считам, че отличната координация и взаимодействие между институциите, които представляваме ще продължат да бъдат давани за еталон за партньорство на национално ниво!“, каза в приветствието си заместник областният управител Синан Хебибов. „Пожелавам ви още много успехи и сили за справяне с всяко предизвикателство, защото вие сте последната линия на защита на най-уязвимите в най-критичните моменти. Често вашата дейност се оказва от първостепенно значение за спасяване на човешки животи. Точно затова считам, че изграденият тук и доказан с времето модел на работа, адекватността на реакциите и координацията във форсмажорни ситуации са от изключителна важност за държавното управление. Живеем в динамични и сложни времена, където все по-нарастваща роля имат комплексните действия – такива, каквито могат да бъдат предоставени на населението от всички нас, ако действаме само в синхрон и заедно. Колкото по-рано осъзнаем, че сме един отбор в борбата с катаклизмите, толкова по-малко щети ще понесем като общество. Вярвам, че можем да се справим. Уверявам, че ръководството и екипът на Областна администрация – Русе ще продължат да работят активно и ще подкрепят всяко ваше усилие за изграждането на един по-сигурен и защитен регион. Заедно можем!“, допълни още той.

Припомняме, че освен адекватна реакция в случаи на криза от БЧК работят активно и за превенцията на подобен род събития. От хуманитарната организация работят и по немалко международни проекти, като някои от тях са научни и дори са свързани с разработването на нови модели за оценка на риска от определени бедствия. Като проблем обаче се отчита липсата на детайлна информация на регионално и местно ниво за минали събития.

На събитието присъства и кметът на Община Русе Пенчо Милков, който подчерта ролята на БЧК в съвременния свят, където съществуват и доста техногенни опасности. „Българското общество трябва да бъде устойчиво на тези предизвикателства, за да продължи да съществува.“, допълни още той.

На събитието присъстваха и множество представители на БЧК. Сред тях бяха председателят на Общинската организация на БЧК Алис Муртезова, директорът на Секретариата в Русе Антоанета Ябанозова и Николай Тодоров от хуманитарната организация в София.

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов