Избрани Новини

БЧК представя ключови дейности днес

Животът

10-08-2021, 07:00

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

БЧК обучава деца за реакция при наводнения и кризи

На информационно събитие в Русе ще представят полезна информация за реакция в условията на бедствия и аварии

На 10 август от 10.00 часа в Зала 1 на Областна администрация – Русе ще се проведе информационно събитие, на което от Българския червен кръст в крайдунавския град ще представят полезна информация за реакция в условията на бедствия и аварии. Подробности бяха уточнени вчера на среща между заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов с председателя на Общинската организация на БЧК Алис Муртезова, директора на Секретариата в Русе Антония Ябанозова и Николай Тодоров от хуманитарната организация в София.

„Имате категоричната подкрепа на Областната управа във всяко Ваше действие. Сигурен съм, че ще съумеем да надградим партньорството и да работим все по-осезаемо за хората.“, заяви Хебибов. „Считам, че и доброволческата дейност в региона трябва да бъде популяризирана и повече млади хора да бъдат привлечени и обединени от една благородна и достойна идея.“, каза д-р Караколева.

Специално внимание ще бъде отделено и на предприетите действия от БЧК по време на пиковете от пандемията от COVID-19. Присъстващите ще бъдат запознати и с част от международната дейност на организацията и участието й по различни проекти, целящи навременното и адекватно реагиране при форсмажорни обстоятелства.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)