Избрани Новини

Усложнена остава пожарната обстановка в Кюстендилска област

Продължава доугасяването на пожара в землището на Чудинци

Усложнена остава пожарната обстановка в Кюстендилска област. Вчера късо съединение е причинило запалване на сухи треви и храсти в землището на село Раненци. Пожарът е угасен от 3 противопожарни екипа на РСПБЗН – Кюстендил, щети не са допуснати.

Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в житен масив в с.Коняво. Изгорели са 10 дка посеви, 15 дка овощна градина. Пожарникарите са спасили от унищожение 15 дка посеви и  20 дка овощна градина;
Късо съединени е причинило пожар в с.Пастух. Огънят е унищожил посеви 25 дка, 2 сгради, 2 стопански посктройки и фургон. Противопожарните екипи са спасили 6 сгради и 110 дка посеви.

Снощи пожарът в с.Жиленци – в района на пречиствателната станция, е причинен поради небрежно боравене с открит огън. Противопожарният екип не е допуснал нанасянето на щети.
И днес продължава доугасяването на пожара в землището на с.Чудинци.

Снощи малко след 21.30 ч е възникнал горски пожар в района между селата Фролош и Ваксево. Гасенето се осъществява от противопожарни екипи от Рила, Дупница, Кюстендил, служители от горски стопанства и местно население.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов