Избрани Новини

300 декара иглолистна гора гори край село Фролош

Пожарът е възникнал тази нощ

Ликвидиран е пожарът в с.Чудинци, който възникна на 5 август. Той се разви върху 2630 дка горски и селскостопански фонд, унищожени са 920 дка горски насаждения. В този пожар изгоряха в края на миналата седмица 6 необитаеми къщи и 2 селскостопански постройки. В района на пожара остават да дежурят 2 екипа – от РСПБЗН и Горското стопанство.
Продължава гасенето на пожара, който възникна снощи в землището на с.Фролош, на място работят 4 екипа от районните служби ПБЗН, 5 екипа на горските стопанства, 8 доброволци от община Кочериново и 15 човека местно население.
Благодарност получи директорът на РДПБЗН – Кюстендил комисар Св.Георгиев от Диана Йовчева, в което се казва: Уважаеми господин Директор, искам да изкажа голямата си благодарност на всички ваши служители, които гасиха и гасят пожара в с.Ломница. Видях с очите си техните усилия и саможертва. От цялото си сърце им благодаря. Огромно благодаря на тези мъже и на вас, като техен ръководител.

/Пожарът в с.Ломница възникна на 5 август и бе ликвидиран късно вечерта на 7 август, той обхвана около 520 дка общо. От които 300 дка сухи треви и храсти и 220 дка иглолистна гора низово. Изгоряха 8 необитаеми и сезонно обитаеми къщи и 10 неизползваеми спомагателни постройки./




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов