Избрани Новини

Над 100 души дариха кръв за операцията на болната от левкемия Ива Ласина

Операцията премина успешно

Благоевградският актьор и дългогодишен ръководител на детско театрално студио Илия Ласин преди дни призова за помощ за съпругата си Ива, която се бори с левкемията, но счупила лошо крака си.

42-годишната жена, която е майка на 5-годишно момченце, трябваше да бъде оперирана в травматологията на МБАЛ-Благоевград, но кръвните й показатели бяха много ниски и не можеше да се предприеме хирургическа интервенция.

В социалните мрежи Илия Ласин призова хората да дарят кръв, за да помогнат на съпругата му. И се озоваха над 100 дущи от цялата страна!

Добрите хора се множат!

Ето какво написа след успешната операция на съпругата му режисьорът във Фейсбук страницата си:

"Днес говоря с имена!
Дядо ми, Петър Ласин, казваше:
- 100 пъти мери, веднъж режи!!!
Моят професор, Атанас Илков, увеличи броя на 111 111 пъти!!!
Бих искал да започна с благодарността си към хилядите, които се отзоваха на нуждата ни!!!
Наистина са толкова, а всички останаха безизвестни, защото този зов отекна навсякъде: Благоевград, Хаджидимово, София, Байлово, Пловдив, Бургас, Поморие, Варна, Русе, Шумен, Плевен, Габрово, Хасково, Момчилград, Кърджали, Любимец, Свиленград и Мезек, Смолян, Гоце Делчев, Якоруда, Банско и Разлог, Сандански, Дупница, Перник, Драгалевци и Владая, Враца, Монтана и Видин. Не на последно място Червен бряг, Айдемир.
В резултат, мисля, още по непотвърдени данни, са близо до 100 кръводарители, които свързаха съдбата си с нас от всички представители на достойния ни народ и нация на духа и отворено сърце за взаимопомощ!!!!
Тук е мястото на всички, които не успяха, не можаха, има свои препятствия, но сърцата и съпричастността им бе с нас!
БЛАГОДАРЯ ВИ!
За координацията, искам да изразя благодарността си към д-р Величкова и Петя Дишева от националния кръвен център, както и на колегите от цялата страна по места, които не познавам, но и на екипа в Благоевград, д-р Даскалова, д-р Маринова и д-р Кормев.
Следват медицинския екип от отделението по "Ортопедия" към Травматология, старша сестра Елза Искрева, която ни прие и даде първи грижи по спешност в отделението след бързата среднощна реакция на "Бърза помощ" Благоевград и диагноза на Димитър Маникатов, както и всички останали сестри на милосърдието и грижата към пациента, в това число и Теодора Цанкова.
Сега внимание!
Изразявам специалната си благодарност към опериращия доктор Николай Пиринчиев и д-р Йорданов!!!
Чест и почитания, господа офицери за хладнокръвието, точността, знанията и човешката грижа, която осъществихте!!!
ПОКЛОН!
Не на последно място, директора на МБАЛ БЛАГОЕВГРАД, д-р Митев, който преди 5 години помогна на Ивето в израждането на нашия малък син, Константин.
Сърдечната ни благодарност се преминава и към екипа на НСБАЛХЗ, д-р Милчева, д-р Ганева, проф. Арнаудов и директора доц. д-р Бранко Спасов, които проведоха координацията с екипите в Благоевград!!!!
Бих искал да благодаря и на телевизиите "NOVA TV", "BGONAIR" в лицето Виктор Борисов, "ДАРИК" радио и на в-к "Струма", на Велизар Еремиев, на Даниел Киряков, Калоян Чапкънов, Иван Глушков, актьорите Константин Икономов, Александър Дадов и Александър Алексиев за отразяването на нуждата ни!
Не на последно място на г-жа Поповска, ръководител на "Бюро по труда" Благоевград, работодател и колегите на Ивето, както и на Радка Станоева с помощта на "АГРОМА" Благоевград.
На специално място, искам да благодарим и на г-жа Ваня Кючукова, директор на детска градина 4 "Роса", където се възпитава нашия малък син с най-трогващата жертвоготовност на дамите кръводарители и педагози!!!
Сърдечно благодаря на всички Ви, роднини, приятели и най-вече непознати хора, с които общувахме и подредихме цялата дейност и тяхна свещена кръв!
БЛАГОДАРЯ
ПОКЛОН, ВЕЛИЧАВИ ЛЮДЕ НА ОБИЧНИЯ НИ РОД!!!
Десетки са имената Ви!
Благодарим!
Накрая, бих искал да благодаря и на първия, големия ми син Илия Ласин и неговото войнство от "Юридически факултет" към СУ " Климент Охридски".
Цяла епопея на Духа!
Поклон
Iva Lassina е добре! Отново е под грижите на лекарския екип от "Реанимация". Утре, отново сме с нея!
Мисля, акцията ни да приключи!"


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов