Избрани Новини

Майка на 5-годишно момченце от Благоевград се нуждае спешно от 30 кръводарители

Всеки, който е здрав, може да помогне!

Благоевградският актьор и дългогодишен ръководител на детско театрално студио Илия Ласин призова за помощ за съпругата си Ива, която се бори с левкемията, но преди няколко дни е счупила лошо крака си.

42-годишната жена, която е майка на 5-годишно момченце, трябва да бъде оперирана в травматологията на МБАЛ-Благоевград, но кръвните й показатели са много ниски и не може да се предприеме хирургическа интервенция.

“Два дни не исках да притеснявам никого. 12 човека се отзоваха, но показателите едва достигнаха до 50%. Явно, този път ни се налага масирана акция за кръводаряване с минимум 30 нови кръводарителя. Моля Ви, имаме нужда от 10 сака тромбоцити, което е равностойно около 20-25 кръводарителя и още 5 за резерва“, написа във Фейсбук страницата си Илия Ласин.

Кръв за Ива Ласина може да се дарява в цялата страна. Не е от значение и кръвната група на дарителя. Всеки, който желае да помогне на младата майка да продължи да се бори с коварното заболяване, може да дари кръв във всички центрове по трансфузионна хематология в страната.

В документите и бележките след кръводаряването се записва: Ива Златева Ласина, 42 години, МБАЛ-Благоевград, Отделение по травматология.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)