Разследва се смъртта на двамата служители, загинали в пожара край Петрово

Формирани са екипи от разследващи

Под ръководството на Териториално отделение-Сандански при Районна прокуратура-Благоевград се води разследване за причиняване на смърт вследствие на предизвикан пожар в горския фонд. Деянието е квалифицирано по чл. 331, ал. 3, пр. 1, вр. чл. 330, ал. 1 от НК.

В хода на предприетите действия по образуваното досъдебно производство е установено, че на 3.08.2021 г. в района на планинските села Голешово и Петрово възникнал пожар. Огънят бил овладян, след което на място били изпратени служители на Югозападно държавно предприятие - Благоевград с цел наблюдение. Впоследствие пожарът се разраснал.

Следобед на 4.08.2021 г., на горска пътека в местността „Св. Илия“ в района на с.Голешово, били открити телата на А.Г. (на 33 години) и В.Д. (на 46 години) - служители в горско стопанство. Незабавно бил подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и спешна помощ констатирали смъртта на двамата мъже. Третият пострадал – 47-годишният С.К., в тежко състояние бил транспортиран за оказване на лекарска помощ. Понастоящем мъжът е приет за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.

Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено. Направен е оглед. Разпитват се свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи. Районът и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи.

.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"