Избрани Новини

Огромен пожар изпепели 15 къщи в Долно село

Двама души са в болница след обгазяване

Пет пожара са активни в Кюстендилско. Най-сериозна е ситуацията в Долно село. Огънят вече не гори във вътрешността на селото, съобщава Нова.

Пожарът там се разрази миналата вечер. Изпепелени са поне 15 къщи. Огънят е тръгнал от махала на селото и бързо е стигнал до центъра. Сред изгорелите къщи има необитавани и такива, които са използвани за почивка. Две жени са откарани в болницата в Кюстендил, тъй като са припаднали поради обгазяване.

В Кюстендилско бушуват още няколко пожара, а огнеборците се опитват да овладеят ситуациите.

„Ситуацията е тревожна. Огънят все още тлее на 2-3 места. Щетите са много – има 5 махали с по 5-6 изгорели къщи, плюс 2-3 стопански постройки. Училището също изгоря”, каза кметът на селото.

„В една от махалите е имало късо съединение на електропроводници, тъй като самите жици не са опънати. При вчерашния бурен вятър са се доближили, получила се е искра, паднала е на земята и така се е възпраменил огънят. Вятърът го донесе и до центъра на селото”, каза още той.

„Нямаме хора, които остават без дом, тъй като повечето къщи са изоставени. Само в една от къщите живееха хора, но те имат нова и са се нанесли в нея”, добави кметът.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)