Разследват пожара в сметището на Дупница

Ще проверяват сметищата на общините Дупница, Бобов дол, Рила, Сапарева баня, Бобошево

Районната прокуратура в Кюстендил се самосезира и разпореди незабавни проверки по Надзора за законност във връзка с пожар на сметището в Дупница на 24.07.2021 г.

Проверката е възложена на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР - Кюстендил. Срокът на проверката е 30 дни, като в рамките на периода трябва да се установи статута и състоянието на всички сметища на територията на общините Невестино, Трекляно и сметището в село Радловци, Кюстендил.

Проверката, възложена от прокурор от Надзора за законност към ТО Дупница при Районна прокуратура - Кюстендил, ще установи състоянието на сметищата на територията на общините Дупница, Бобов дол, Рила, Сапарева баня, Бобошево. Държавното обвинение в Кюстендил предприема активни действия в продължение на няколко години относно установяване състоянието на сметищата на територията на Област Кюстендил, както и мерки за обезопасяването им, посочиха още от прокуратурата.

От общинската администрация в Дупница съобщиха, че пожарът в закритото сметище вече е овладян и уточниха, че преди седмица бе сключен договор за рекултивация. Същинските дейности на закритото депо ще стартират през следващия месец. Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"