Избрани Новини

Разследват пожара в сметището на Дупница

Ще проверяват сметищата на общините Дупница, Бобов дол, Рила, Сапарева баня, Бобошево

Районната прокуратура в Кюстендил се самосезира и разпореди незабавни проверки по Надзора за законност във връзка с пожар на сметището в Дупница на 24.07.2021 г.

Проверката е възложена на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР - Кюстендил. Срокът на проверката е 30 дни, като в рамките на периода трябва да се установи статута и състоянието на всички сметища на територията на общините Невестино, Трекляно и сметището в село Радловци, Кюстендил.

Проверката, възложена от прокурор от Надзора за законност към ТО Дупница при Районна прокуратура - Кюстендил, ще установи състоянието на сметищата на територията на общините Дупница, Бобов дол, Рила, Сапарева баня, Бобошево. Държавното обвинение в Кюстендил предприема активни действия в продължение на няколко години относно установяване състоянието на сметищата на територията на Област Кюстендил, както и мерки за обезопасяването им, посочиха още от прокуратурата.

От общинската администрация в Дупница съобщиха, че пожарът в закритото сметище вече е овладян и уточниха, че преди седмица бе сключен договор за рекултивация. Същинските дейности на закритото депо ще стартират през следващия месец. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов