Избрани Новини

Турнир по тенис на маса събра волейболни асове и младежи

Турнир по тенис на маса под надслов „Спортувай за здраве“ се проведе в спортен комплекс „Камчия“, като надпреварата се организира в рамките на проекта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година.

В спортната проява, превърнала се в истински празник на позитивните емоции, усмивките, добрия пример и толерантността, активно се включиха 20 младежи, сред които и такива в неравностойно положение.

По покана на Асоциация „Докосни дъгата“ съcтeзaниeтo бе открито от специалните гости – волейболните състезатели на Верона Антон Кафарена и Уруш Николич, като заедно с тях бе и кондиционният треньор на елитния италиански тим Цветелин Иванов. Те приветстваха младите участници в турнира и им пожелаха здраве, успех и незабравими мигове, отбелязвайки колко важно е надпреварата да премине в дух на приятелство. Кафарена, който е с албански произход, и Николич, който е сърбин, послужиха като чудесен пример на младежите, че спортът има голямо социално значение - обединява, изгражда мостове, осигурява хармония и едни добри човешки отношения.

Волейболните асове откриха символично турнира с демонстративна игра помежду си под бурните аплодисменти на момчетата и момичетата. Впоследствие, младежите от своя страна показаха отлични спортни умения, желание за победа и искрено се забавляваха с шеги и закачки, докато вървеше състезателната част.

След края на надпреварата всички участници бяха поздравени за доброто си представяне, а най-отличилите се състезатели получиха специални награди. Връчи им ги зам.-директорът на СОК "Камчия" Лазар Стоянов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов