Избрани Новини

Национално състезание по тенис на маса за хора с увреждания се проведе днес в Русе

Събитието се провежда под егидата и със съдействието на Община Русе

За четвърта поредна година русенският спортен клуб „Олимп – спортът е равнопоставен“ организира национален турнир по тенис на маса за хора в неравностойно положение. Събитието се провежда под егидата и със съдействието на Община Русе.

Участие взеха общо 18 състезатели – 6 жени и 12 мъже, от спортни клубове от Русе, Пловдив, Сливен и Ямбол. За първи път състезанието се проведе в „ОЗК Арена“ Русе, като залата беше предоставена безвъзмездно.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков откри символично състезанието като премери сили с Валя Манолова от СКХУ „Сините камъни“ Сливен.

„Правим всичко възможно, за да осигурим достъпна среда в нашия град, защото всички сме равни и спортът наистина е равнопоставеност“, заяви Пенчо Милков, като пожела на всички участници най-вече да бъдат доволни от себе си.

Той поздрави организатора на турнира Георги Гаев с думите: „Щастлив съм, че за пореден път ставаме свидетели на това как хората в неравностойно положение намират своето място в обществото и имат възможност да покажат своите таланти и мечти.“

При жените на първо място се класира Пламена Богомилова от СК „Олимп – спортът е равнопоставен“ Русе, а нейни подгласнички станаха Валя Манолова и Наталия Илиева от Сливен.

Победител в турнира при мъжете стана Иван Иванов от СКИ Ямбол 99, а второто и третото място заеха съответно Жельо Желев и Ангел Манолов от СКХУ „Сините камъни“ Сливен.

Спортното събитие се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов