Избрани Новини

Областният управител на Кюстендил се срещна с новоизбраните депутати

Присъстваха Бойко Клечков, Христо Терзийски, д-р Галина Таваличка и Мая Манолова

Подкрепата си за реализирането на всички важни проекти за област Кюстендил декларираха новоизбраните народни представители от региона. По време на среща с областния управител инж. Александър Пандурски те поеха ангажимент основните им усилия да бъдат насочени за привличането на инвеститори, за подкрепа към бизнеса, туристическия бранш и земеделските производители.

Срещата се състоя в Областна администрация – Кюстендил и бе по инициатива на инж.Александър Пандурски. В неформалния разговор се включиха народните представители Бойко Клечков, Христо Терзийски, д-р Галина Таваличка и Мая Манолова. Поради непредвидени служебни ангажименти в срещата не успя да се включи депутатът Виктория Василева.

„Разчитаме на вас, че ще бъдете мост между централната и местната власт, че ще бъдете проводник на интересите на жителите на област Кюстендил. За всички нас е важно да привличаме инвестиции и регионът да се развива устойчиво. Вярвам, че с добър диалог и общи усилия, това е възможно“, заяви инж. Пандурски.

Привличането на потенциални инвеститори и перспективите за развитие на туризма бяха основните акценти в хода на разговора между областния управител и народните представители. Коментирани бяха и изграждането на стратегическия за региона Коридор номер 8 и Плана за възстановяване и развитие, засягащ Зелената сделка и преминаването към нисковъглеродна икономика. Състоянието на предприятията в областта и създаване на индустриални зони също бяха акцент по време на разговора между новоизбраните депутати и инж. Пандурски. Обсъдени бяха и проблемни за областта теми, като: ВиК инфраструктурата, изграждането на депа за отпадъци, довършването на язовир „Кюстендил“, изграждането на преработвателни предприятия за земеделските производители и т.н.

В края на срещата инж.Александър Пандурски пожела спорна и ползотворна работа на новоизбраните народни представители. „Уверен съм, че ще работите само и единствено в интерес на Кюстендилска област и нейните жители“, заяви Пандурски. На всеки един от гостите областният управител подари символичен почетен плакет, на който са изобразени емблематични за региона ни места.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов