Избрани Новини

Пациент с Делта варианта на Covid-19 е установен и в Кюстендил

Две седмици в кюстендилската болница не са приемани новозаболели с Covid-19

Пациент с Делта варианта на Covid-19 е установен и в Кюстендил. Това е станало в средата на миналия месец, каза главният лекар на Районната болница в града д-р Александър Величков, предаде БНР. Взети са проби от заболелия, резултатите се чакат от софийска лаборатория.

Доктор Величков не обяви подробности за пациента, но обясни:

"В Кюстендил от средата на миналия месец има установен влязъл Делта вариант, той ще стане доминиращ в следващите седмици и ще покрие абсолютно всички болни. При този болен не е установено това нещо, тъй като процесът на секвениране е продължителен и се извършва в софийска лаборатория, но оттук натам бройките на случаите, които  ще дойдат, вероятно ще са изключително от този вариант и той ще доминира над останалите."

Две седмици  в кюстендилската болница не са приемани новозаболели с Covid-19, от два дни обаче има нови случаи:

"Вече имаме пациент с Covid инфекция, с пневмония, с дихателна недостатъчност. Злото е притихнало, но не е изчезнало, то набира сили. Само до няколко седмици или до месец отново ще се озовем в трудна ситуация. Единственият шанс на всички хора да запазят тяхното здраве, живота и здравето на техните семейства е максимално бързо да се ваксинират". 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)