Избрани Новини

Пъстър, интересен, забавен и познавателен бе уикендът в Банско (снимки)

Тук има за всекиго по много от всичко

Пъстър, интересен, забавен и познавателен - това са малка част от определенията за предпоследния юлски уикенд в Банско. И поредно доказателство, че тук има за всекиго по много от всичко. Дори уикендите в Банско са по-дълги и започват още в петък. А понякога в четвъртък. 
В продължение на три прекрасни вечери – от четвъртък до събота, Лятната филмомания под звездите показа най-доброто от световното екстремно и планинарско кино в 8 филма от Австралия, Германия, Испания, Полша, Франция, Италия и Австрия. Програмата представи истински истории за смелост, приятелство и солидарност, снимани на едни от най-трудно достъпните и отдалечени места на нашата планета – Хималаите, Патагония, Гренландия, Доломитите, Алпите, Тасмания и вълните край Хаити.
Сладкодумните бански баби отново събраха на „благ моабет” гостите на Банско и им показаха как се преде, а ръка́тата Мария Кушлева показа как се тъче на разбой в уникалната атмосфера на Веляновата къща.
В съботната вечер целият площад „Възраждане” се превърна в мегдан за надиграване. Настроението за веселба създадоха самодейците от читалището в с.Места, които с песни и хора увлякоха събралото се множество в общо хоро.
В петък бе открита изложбата на „Ново начало” на Венцислав Захариев, който представя в Туристическия информационен център своите живописни картини, графики и дърворезба. Експозицията на талантливия художник ще остане подредена до 27 юли.
Програмата от общинския календар за културни и спортни събития продължава всеки уикенд до края на септември.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)