Избрани Новини

Asen & Milena Group hfijwldj пеят в Кюстендил

Събитието е част от летните културни празници на Община Кюстендил

Asen & Milena Group (www.asenmilenagroup.com) гостуват в Кюстендил okei от 20.30 часа, на сцена "Базиликата" в Хисарлъка. Те преоткриват българския фолклор, като го съчетават деликатно с класическа музика, джаз, рок и латино мотиви. Формацията съществува в този си вид от 2009 г., а през 2011 г. издават дебютния албум “На среде земя‘‘ (https://bit.ly/3wRg7nN). В момента се подготвя издаването на втори албум на групата. Съвременните им музикални интерпретации са посрещнати с въодушевление на участията им в международни фестивали и на концерти в България, Сърбия, Люксембург, Белгия, Франция и Германия.
Ето какво казват за тях водещи журналисти:
„Милена Караджова (вокал) и Асен Маринов (китара) имат специалния талант, когато са на сцената, да ни пренесат в друго време, друго пространство, друго състояние на духа. Техните български народни песни, изпълнени с нежния глас на Милена и с ренесансовите нотки на китарата на Асен, са омайващи и мили. Или сме в двора на къщата на баба, или някъде в планината, високо – но там, където спомените и мечтите са истински, въздухът е чист и опиянява, а просторът – да, той е необозрим”, Св.Николов, "Джаз ФМ" Радио.
‎"Асен и Милена превръщат музиката си в убежище за емоционални прозрения за щастието, сладостта, умиротворението, близостта и традицията..." П.Пламенов, в-к Култура
Милена Краджова - вокал
Асен Маринов - класическа китара
Християн Георгиев - кавал


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов