Избрани Новини

22 са жалбите и сигналите в РИК - Благоевград към 11 ч.

В три са секциите в област Благоевград машинното гласуване е сменено с хартиено

10,38 % е избирателната активност в област Благоевград към 11ч., тоест гласували са 32 453-ма човека. Най-много са гласувалите в община Банско – 21,64%, а най-малко в Гърмен – 5,66%.

В община Благоевград към 11ч. са гласували 6,89% – съобщиха от Районната избирателна комисия в Благоевград.

Три са секциите в област Благоевград, в които машинното гласуване е било сменено с хартиено. Това се е случило в 9-та секция в Гоце Делчев, в 34 секция в санданското село Струма и в една от секциите в 5-то училище в Благоевград. Общо 22 са сигналите и жалбите, получени до този момент.

„Един от скандалните случаи е в 4-та секция в Симитли. Председателят самоволно решава кой може да гласува с придружители и кой не може. Изпратихме голям екип от Районната избирателна комисия, заедно с председателя, чакаме ги да се върнат. Успокояват ни, че са стигнали до решение. Всички знаем, че в деня на изборите секционната избирателна комисия е тази, която решава за своите действия. Ние не бихме могли да се намесим активно, но оказваме помощ с оглед спазване на законовите изисквания“ – коментира Йордан Симонски, зам. председател на Районната избирателна комисия в Благоевград. 

Той коментира и друг сигнал от секция в Кресна, че един от членовете е бил в роднинска връзка с кандидат за депутат. След изясняване на случая е установено, че това не е закононарушение, информира БНР.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)