Избрани Новини

ГЕРБ-Петрич: В деня за размисъл секретар на СИК от ИТН е влизал в секции в село Рупите, след като са били запечатани

Той е длъжностно лице и носи наказателна отговорност за действията си

Представителят на коалиция ГЕРБ-СДС Светослав Шарков сигнализира Централната избирателна комисия и Районно управление на МВР-Петрич за нарушение в деня за размисъл 10.07.2021 г., извършено в СИК 53 и СИК 54, намиращи се в ОУ „Св.СВ. Кирил и Методий” в село Рупите, община Петрич.
„Около 16:00 ч. на 10.07.2021 г. през един от прозорците на сградата на училището е забелязано да излиза лицето Димитър Василев Господинов, който е и секретар на СИК 54 от квотата на „Има такъв народ”. През това време сградата е с ограничен достъп и заключена поради намиращата се в нея бюлетини и машини за гласуване”, се уточнява в сигнала.
Според жалбата лицето е било в сгадата, в която се помещават двете секции, в период, в който е абсолютно забранено присъствието на когото и да било, а зоната е охранявана.
„Имам сериозни основания да считам, че Димитър Господинов е направил опит да манипулира вота. Той е длъжностно лице по смисъла на Изборния кодекс и носи наказателна отговорност за действията си. Смятам, че сериозно са нарушени зАбрани, предвидени в ИК”, посочва в жалбата си Светослав Шарков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов