Избрани Новини

Официално: Илко Стоянов е новият кмет на Благоевград

На втория тур той събра около 2 000 гласа повече от Румен Томов

Илко Стоянов е новият кмет на Благоевград. На втория тур от частичните избори той събра около 2000 гласа повече от Румен Томов, който управлява общината година и половина.

По-малко от един процент е разликата в избирателната активност между двата тура на изборите за кмет на Благоевград. Антирекордът беше поставен миналата неделя с едва 27.75% гласували. Финалът на изборите обяви заместник-председателят на ОИК Йордан Симонски.  Гласували са общо 28.46% - 18 645 гласа. С около 500 гласа повече в сравнение с предишния тур. 

В 21:00 часа щабът на адвокат Илко Стоянов обяви победа, позовавайки се на данните от своите представители в секционните комисии: 

"Ще бъда диалогичен кмет и това, което съм обещал най-вече - ще бъда почтен. Заложих изцяло на позитивното, на новото, на диалога, на разума", коментира Илко Стоянов. 

Общинската избирателна комисия обяви и финалните резултати. Кандидатът на "Има такъв народ“ събра 56.08 процента, а независимият Румен Томов - 40.78 на сто. 

Досегашният градоначалник, който управлява община Благоевград 19 месеца, заяви, че приема резултата, но се усъмни в почтеността на вота. Според него е имашло много сигнали за купуване на гласове, ние са се обърнали към органите на реда. Успехът на опонента му се дължи на ниската избирателна активност, смята Томов.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден