Бойка Асиова представя в Банско "Роден на Великден"

Срещата с авторката е от 17:30 часа

„Да си забравиш спомените, не е ли греховно, като да ги убиеш? Да ги пожертваш, за да пуснеш корен на чужда земя. Щото те, спомените, наистина пречат на чуждата земя. Понякога.“
Изкушените от литературата и историята, любознателните за миналото и как то се проектира в настоящето и бъдещето, ще имат възможност да се срещнат и поговорят с Бойка Асиова – автор на книгата „Роден на Великден“. Преди месец, творбата на разложката писателка получи престижната награда „Христо Г. Данов“.
Днес от 17:30 часа книгата ще бъде представена от Бойка Асиова в НЧ ”Никола Вапцаров 1894” - Банско.
Бойка Асиова е автор на книги с публицистика, документалистика, проза. Между тях са сборниците с разкази „Мъжко можене“, „Лудовица“, „Рецепта за камбана“ (Годишна награда на СБП за есеистика) и романите „Яловата вдовица“ (Национална награда „Н. Хайтов“, номинация за наградата „Хеликон“, преведен на немски и турски език) и „Вълчицата излиза привечер“. „Запеските. Дух и материя“ с приз за принос в запазване на фолклора. Автор на публицистично-документални филми на БНТ („Жалба по Гоце“, „Между люлката и гроба“, „Курбан за Илинден“, „Двата Миладина“, „Пътят за Драма“, „Тайната на юдите“ и др. в областта на борбите на македонските българи за национално освобождение, културно наследство, традиции и нрави и тяхната съвременна проекция).