Избрани Новини

Катя Кирянова представя пет нови книги в Благоевград

Срещата е в читалището от 18.00 ч.

Петричката поетеса Катя Кирянова днес от 18.00 ч. ще представи във фоайето на НЧ "Н.Вапцаров 1866" - Благоевград новите си книги с поезия и проза. Това са книгите с поезия - "Незабрава", "Ангелите не умират", "Разделя ни една луна" и "В оковите на любовта", с проза - "Тайните на Ева" - новели и разкази. Водещ на литературното събитие ще бъде Евгения Йорданова.

Поетесата Катя Кирянова е родена на 29 октомври 1947 година в Петрич. Завършва детска педагогика в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Омъжва се в Марикостиново, където работи като учителка и директор на детска градина. През последните 10 години преди пенсионирането е директор на училище „Европа“ в Петрич.

Автор е на около 50 книги, от които 21 за деца, както и на текстове за над 300 песни. Кирянова е един от създателите на фестивала „Пирин фолк“ в град Сандански. Над 90 нейни песни са участвали в конкурсните програми на фестивала, печелили са награди и са се превръщали в хитове. Над 300 нейни песни се пеят от български и македонски певци. Има много награди от национални и международни литературни и песенни конкурси.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)