Избрани Новини

Ще гледат делото на мъжа, ограбил банка в Дупница (видео)

Обвиняемият К.Й. е задържан за срок до 72 часа

Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече към наказателна отговорност К.Й. за извършено от него престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК – грабеж на вещи в големи размери.

Около 14,05 ч. на 17.06.2021 г. от касиер в банков офис в Дупница била отнета парична сума. Грабителят изблъскал жената и успял да влезе в помещение. След като взел парите, мъжът избягал.

Извършителят на престъпното деяние е бил установен и задържан – 40-годишният К.Й. По случая е започнало досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил. След извършено претърсване и изземване е бил изяснен размерът на отнетите пари – 12 550 щатски долари, 6 510 евро, 1 945 британски лири и 16 002 лева. Равностойността на предмета на престъплението в лева възлиза на 53 745,05 лева.

Делото е било изпратено и прието по компетентност от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият К.Й. е задържан за срок до 72 часа.

Престъплението, за което той е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години.

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъжа, привлечен като обвиняем за грабежа на банковия клон в Дупница. Дежурен съдия насрочи заседанието по делото за 10,30 часа в Окръжен съд – Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)