Избрани Новини

Банковият обирджия в Дупница го грози от 5 до 15 години затвор

Окръжна прокуратура - Кюстендил привлече в качеството на обвиняем извършителя на грабеж

Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече към наказателна отговорност К.Й. за извършено от него престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК – грабеж на вещи в големи размери.

Около 14,05 ч. на 17.06.2021 г. от касиер в банков офис в Дупница, била отнета парична сума. Грабителят изблъскал жената и успял да влезе в помещение. След като взел парите, мъжът избягал.

Извършителят на престъпното деяние е бил установен и задържан – 40-годишният К.Й. По случая е започнало досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил. След извършено претърсване и изземване е бил изяснен размерът на отнетите пари – 12 550 щатски долари, 6 510 евро, 1 945 британски лири и 16 002 лева. Равностойността на предмета на престъплението в лева възлиза на 53 745,05 лева.

Делото е било изпратено и прието по компетентност от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият К.Й. е задържан за срок до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура – Кюстендил да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на грабежа. Престъплението, за което той е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)