Избрани Новини

Мъжът на починалата родилка Крум Златарски: Искам независима експертиза

"Отиде на планувано секцио и така…не се върнаха...", добавя съпругът

Мъжът на починалата в благоевградската болница родилка Крум Златарски в интервю за bTV  настоя за независима експертиза, която да установи причината за фаталния край и обяви, че завежда граждански иск.

Жената почина преди планирано секция в болницата в Благоевград след поставянето на упойка. Резултатите от направената в болницата аутопсия ще станат ясни най-рано след седмица.

Вместо да се радва на втората си рожба, днес съпругът на починалата родилка се оказва единствен родител на 3-годишния им син. С Евгения очаквали момиченце, щяло да се казва Рая.

„Отиде на планувано секцио и така…не се върнаха. Второ раждане от същия екип. Просто ми казаха, че се е случило най-лошото, без да ми дават повече информация, просто са стигнали до етапа упойка и дотам приключили“, казва опечаленият съпруг.

Младата жена била здрава, нямала никакви оплаквания, детето трябвало да се роди с операция заради дребния ѝ ръст и защото и първото е родено с операция.

„Прекара много лек COVID-19 в същото отделение, под наблюдение от същите доктори и аз мислих, че те са наясно, че тя е прекарала коронавирус, и може би ще вземат някакви други такива по-специални мерки“, казва още Златарски.
От болницата няма да коментират повече темата, докато не станат ясни причините за смъртта на майката и на бебето, както и резултата от медицинския одит.

През март в болницата в Благоевград почина 42-годишна бременна жена с COVID-19.

В справка, поискана от bTV, от Агенция Медицински надзор казаха, че инспекторите са проверили МБАЛ-Благоевград и личния лекар на пациентката и не са установили нарушения.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)