Туристи почистиха района край Полско-Скакавишкия водопад

Районът на водопада е превърнат в сметище

Група туристи от ТД "Осогово" - Кюстендил почистиха района на водопада при с.Полска Скакавица.
"70-метровият водопад Скакавица е наричан от някои "българският рай". През 1968 г. е обявен за природна забележителност. Вековната борба с природата е създала това магическо място, където милиони капчици се разбиват в скалите и светят с различна светлина, погалени от слънцето. Създават причудливи отражения и невероятна феерия от цветове. В скалите има множество дупки и обрасла растителност. Направени са няколко панорамни площадки, от които гледката е уникална – снопове вода, бели пелени се спускат от ръба на скалите. Водни струи те пръскат и освежават, а зеленият губер те успокоява и омайва.
Но каква беше нашата изненада? Районът на водопада е превърнат в сметище! Около 20 чувала с боклуци бяха събрани от туристите от осоговското дружество. Поставихме и табелки с надпис  "Обичаш ли гората, боклука в торбата!" Спазвайки го всички, нашите планини и гори ще са по-красиви и по-чисти. „Нашите впечатления са, че около беседките и местата за отдих има най- много боклук. Да се надяваме, че ще се повиши съзнанието и еко културата на пребиваващите в планината“ – споделиха туристите.
След успешно завършената акция по почистването бяхме любезно посрещнати от кметския наместник на с.Полска Скакавица Емил Димитров. Бяхме почерпени с вкусни гозби", разказва 
Силвия Михова, секретар на ТД „Осогово“ - Кюстендил.