Избрани Новини

В Кюстендил представят поетична книга за деца

Книгата е "В гората необятна" от Пламък Искрен

Днес от 18:00 ч. в голямата зала на читалище „Братство 1869” ще бъде представена книгата "В гората необятна" от Пламък Искрен.
„В гората необятна“ е книга за деца от 4-5 г. до 7-8 г. И не само. Тя е и за всички, запазили детското в себе си, за всички, които обичат децата. Историите в нея са в мерена реч, съдържат поука и авторът вярва, че родители и деца искрено ще се забавляват заедно.
Пламък Искрен е литературният псевдоним на Пламен Петков. Роден е в Русе. Започва да пише стихове за деца още след първото посещение в детска градина. Те обогатяват палитрата от разнообразни по форма литературни произведения на автора. Децата за него са извор на творческо вдъхновение, пропиващо страниците на книгата.
За последните четири години Пламък Искрен издава три книги. През 2017 г. излиза „Престъпни мисли“, потапяща читателя в криминалния жанр. През 2018 г. в сборника „Голямата работа“ писателят разкрива съвременната българска действителност в проза, сатира и поезия. А сега го виждаме в съвсем различно амплоа. Децата за него са извор на творческо вдъхновение, пропиващо страниците на книгата.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов