Избрани Новини

Малки и големи четоха откъси от любими книги в Благоевград (снимки)

Вечер на литературата се проведе в читалището

Вечер на литературата се проведе вчера в НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград. Събитието е ново по рода си и е по инициатива на Община Благоевград и Спасимир Тренчев, председател на литературен клуб „Огнище“ към читалището. Целта бе да се насърчи четенето от най-малките до най-големите. Вечерта бе посветена на откъси от любими произведения/автори. В четенето се включиха деца и възрастни. 

Вечерта премина в настроение и приятни емоции. Възпитаниците на Елена Михайлова с развълнуваното си четене ни припомниха любими автори и книги. Членове на литературния клуб също се включиха в литературното четене. Писателката Евгения Йорданова направи викторина за присъстващите, като прочете откъси от стихотворения на любими поети. Позналите авторите получиха и награда - екземпляр от последната й засега книга "Аз съм тук".

Тук бяха още писателката Кирилка Димитрова - представянето на втория й роман "Незнайни пътеки" предстои, а под печат е новия й роман "Жажда". Поетът Васил Георгиев също не пропусна литературната вечер - той се готви за среща с колегите си на предстоящите Мелнишки поетични вечери. 

"Изключително много благодаря на всички, които дойдохте. На Силвия Домозетска за гладкото протичане на вечерта. На Eлена Михайлова за прекрасните деца, които доведе и се изявиха така вдъхновено. Вярвам, че така се възпитава новото поколение. Надявам се, че те ще разкажат за това преживяване и ще запалят връстниците си да четат. Повече. И на всички останали за това, че показахте великолепно отношение към литературата. Вие влязохте в текста и не просто го четохте, а го изиграхте! Надминахте очакванията ми! Радвам се, че сте такива, каквито сте", написа във Фейсбук председателят на "Огнище" Спасимир Тренчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов