Благоевград отново е домакин на традиционния Jazz Fest

Фестивалът е днес и утре на площад "Македония“ от 18.30 часа

Благоевград отново е домакин на традиционния Jazz Fest в града. Тазгодишното издание ще се проведе днес и утре на площад „Македония“ в града и се организира от община Благоевград. На сцената ще се качат някои от най-добрите джазмени на България. Сред участниците е и легендарният благоевградски тромпетист Венцислав Благоев. “Щастлив съм да свиря отново в родния си град пред близки и приятели заедно с големите имена на българския джаз. Поредното завръщане, този път и със студентите ни от отдела за поп и джаз на Югозападния университет е знак за възраждане на културния живот в града ни”, споделя Благоев.

Честта да открият фестивала тази вечер се пада на Биг Бенд Благоевград, който ще изненада  публиката с няколко гост-музиканти, сред които Лъчо Кацарски. След тях на сцената ще дебютират група млади музиканти от проекта на Акага – „Акага Академия“. Самите Акага ще закрият първата вечер със своя юбилеен концерт „30 години на сцената“.
Вторият ден, 6 юни, ще започне с един от най-слънчевите проекти на българската сцена - "Джаз за деца", с участието на даровити деца от Благоевград. След тях на сцената ще се качат изявени млади джазмени, усъвършенстващи уменията си при хедлайнерите на вечерта. Преди финала ще видим South West Jazztet. Формацията е събрана специално за фестивала от тромпетиста Венцислав Благоев. Ще му партнират Антони Дончев - пиано, Валери Димчев - тамбура, Павлета Семова - вокал, както и техни студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски".
Закриването на фестивала се пада на харизматичната Хилда Казасян, която ще представи специалната програма „С усмивка за Ела Фицджералд“, посветена на една от най-изключителните джаз певици - Ела Фицджералд и включваща едни от най-популярните песни,  изпяти от нея и специално аранжирани за случая от Христо Йоцов и Живко Петров. На сцената до Хилда ще бъдат отново изумителните Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов.
Blagoevgrad Jazz Fest, 5 и 6 юни от 18:30 часа на площад „Македония“ в Благоевград.
Вход свободен.