Почетния знак на община Разлог получи учителят Николай Фарфаров

Учителят по физическо възпитание спаси живота на дете

Днес връчиха почетния знак на кмета на община Разлог на учителя Николай Фарфаров.
В автомобилна злополука, при която е блъснато 5-годишно момченце, учителят по физическо възпитание в Разложката професионална гимназия „Никола Стойчев“ Николай Фарфаров реагира бързо и спасява живота му.
„Не съм пряк свидетел на удара с колата. Чух изплашените виковете на бабата, която стоеше до момчето. Аз инстинктивно отидох да окажа първа помощ, защото ударът бил сериозен, вследствие на което детенцето си беше глътнало езика. Трябваше да се действа импулсивно и бързо. Мисля, че изпълних гражданския си и човешки дълг“- споделя Николай Фарфаров.
„За достойно изпълнения човешки дълг на учителя Николай Фарфаров се присъединявам към благодарността на родителите, на МВР Разлог и ръководството на гимназията. Да спасиш човешки живот, без да го афишираш, са качества за подражание и пример – добър пример на млад човек, на български учител. Искрено благодарих на Николай Фарфаров за бързата и адекватна реакция, за скромността и добротата, за спасеното дете... Горд съм, че връчих почетен знак – на достоен човек - за достойно дело“, каза кметът на Разлог инж.Красимир Герчев.


Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия