Избрани Новини

Училищен директор от Разлог бе удостоен с отличието "Неофит Рилски"

Това е най-високото отличие в образователната система на страната

За дългогодишна, цялостна и високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование бе удостоен директорът на Начално училище „Св.Св. Кирил и Методий“ - Разлог.
Почетното отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на страната. Учредено през 1996 г., по традиция се връчва на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.
В сферата но образованието Костадин Кулин работи от 37 години, като 29 години е директор на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
„Това отличие е персонално, но е и благодарение на колектива. Ние се стремим да запазим заветите на светите братя Кирил и Методий и до момента смятам, че се справяме“ – коментира Кулин.
"Горд съм, че за поредна година учител от Разлог е удостоен с почетно отличие. Припомням, че д-р Георги Тренчев е два пъти носител на отличието „Нефит Рилски“. Поздравявам искрено г-н Кулин и му пожелавам още много успехи!" - заяви кметът Герчев.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)