Избрани Новини

В Петрич се отменя магическото шоу за Деня на детето

Самуил Кацарски почина от тежки травми след нанесен побой

Във връзка с трагедията, която почерни едно семейство и Петрич, кметът на общината Димитър Бръчков издаде заповед за отмяна на честването в градския парк за Деня на детето. „Едно дете остана без баща, за него 1 юни няма да е празник. Нашата съпричастност е нужна в този тежък момент, подкрепата ни също. Вярвам, че жителите на общината ще приемат решението, което взимам сега за отмяна на честването“, коментира градоначалникът. Детето на Самуил Кацарски е възпитаник на Общински детски комплекс – съорганизатор на честването за Деня на детето. Самуил Кацарски поддържаше зелените площи и поливната система в градския парк на Петрич, където трябваше да се състои и детският празник на 1 юни. Почина от тежки травми след нанесен побой. 

За подробностите съобщава Нова ТВ:

Смърт след жесток побой на улицата. Жертвата е мъж от Петрич. Миналата неделя, на един от централните булеварди в града, той станал обект на брутална агресия. Двама мъже го пребили с боксове, оставяйки го в безпомощно състояние.

Цяла седмица лекарите са се борили за живота на Самуил Кацарски. Снощи обаче стана ясно, че той е издъхнал. Смъртта му потресе Петрич, защото всички в града го познават като добър и усмихнат човек. Стотици се събраха на бдение на мястото, на което Самуил е бил пребит.

„Има много версии какво се е случило. Единственото, което знаем със сигурност е, че е бил зверски пребит. Вследствие на тежки удари в главата изпада в кома. Една седмица се бори за живота си”, каза братът на починалия.

„Предполагам, че познава нападателите, защото той е от хората, които познават всички в града. Говори се, че те са били дрогирани и пияни”, допълни той.

Двамата нападатели вече са установени.

Вчера имаше мълчаливо бдение на мястото, където Самуил беше пребит. Стотици петричани запалиха свещ в негва памет.

Днес от 20 часа ще има отново бдение.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов