Избрани Новини

Кметът на Петрич връчи плакет "Граждански принос“ на поетесата Петя Хантова

Състоя се премиерата на новата й книга "Премълчана луна“

Кметът на община Петрич връчи плакет „Граждански принос“ на поетесата Петя Хантова. Той й беше връчен часове преди премиерата на нейната сборна книга, посветена и на 50-годишния й юбилей. Книгата е озаглавена „Премълчана луна“ и представя 50 избрани стихотворения от творчеството на Петя Хантова. Авторката има издадени още три стихосбирки - „По брега на сълзите“, „На обич орисана“, „Тъгата ми отива“.
Поетесата Петя Хантова е носител на Голямата награда "Романьола Мирославова" в Международния конкурс за поезия "Лирични гласове" (София, 2018). Тя е адвокат по професия, член на Адвокатската колегия в Благоевград.
„Аз лично винаги се пречиствам с поезията“, казва откровено авторката и допълва, че поезията е начин за бягство и едновременно с това приземяване.
„Продължавате поетичната традиция в община Петрич. Благодаря и Ви поздравявам, че станахте част и от Инициативния комитет за паметник на Евтим Евтимов“, посочи кметът Димитър Бръчков при връчването на плакета за граждански принос, заслужен от Петя Хантова. 


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)