Избрани Новини

Кметът на Петрич връчи плакет "Граждански принос“ на поетесата Петя Хантова

Състоя се премиерата на новата й книга "Премълчана луна“

Кметът на община Петрич връчи плакет „Граждански принос“ на поетесата Петя Хантова. Той й беше връчен часове преди премиерата на нейната сборна книга, посветена и на 50-годишния й юбилей. Книгата е озаглавена „Премълчана луна“ и представя 50 избрани стихотворения от творчеството на Петя Хантова. Авторката има издадени още три стихосбирки - „По брега на сълзите“, „На обич орисана“, „Тъгата ми отива“.
Поетесата Петя Хантова е носител на Голямата награда "Романьола Мирославова" в Международния конкурс за поезия "Лирични гласове" (София, 2018). Тя е адвокат по професия, член на Адвокатската колегия в Благоевград.
„Аз лично винаги се пречиствам с поезията“, казва откровено авторката и допълва, че поезията е начин за бягство и едновременно с това приземяване.
„Продължавате поетичната традиция в община Петрич. Благодаря и Ви поздравявам, че станахте част и от Инициативния комитет за паметник на Евтим Евтимов“, посочи кметът Димитър Бръчков при връчването на плакета за граждански принос, заслужен от Петя Хантова. 


Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден