Избрани Новини

"Дивата София" гостува в благоевградския музей

Откриването е в 17.30 часа днес

Изложбата „Дивата София“ е посветена на богатия и пъстър свят, обитаван от познати и обичани животни, от такива, които навярно всеки е срещал, както и на многообразието от по-рядко забелязвани, причудливи обитатели на големия град, на по-потайните и нощно активни животни. В нея ще видите фотографии, които неминуемо ще ви върнат към мил спомен, ще ви предизвикат още на следващия ден да откраднете час или два за разходка в парка до работното си място или пък привечер край дома. Навярно ще видите и такива, за които ще се запитате „Това наистина ли живее в София?“, а навярно не след дълго, съвсем неочаквано, ще го откриете някъде в града. Ще научите любопитни факти за онези обитатели на столицата, които по една или друга причина не се радват на много доброжелатели и усмивки сред хората.
Възможността да се наслаждаваме на красотата и многообразието на дивата природа в голям европейски град като нашата столица, зависи както от местната община, така и от всеки от нас.
Всяко дръвче в двора, всяка саксия с цъфтящи растения на вашия балкон допринася за съхранението и обогатяването на дивата природа, както в София, така и в останалите големи градове. Всяко отсечено дърво, всеки привидно занемарен двор, заменен от гладки тревни повърхности, означава по-малко укрития и храна за потайните обитатели на големия град.
Кои са те и как бихте могли да ги откриете край дома си?
В изложбата „Дивата София“ са представени фотографии на Атанас Грозданов, Асен Игнатов, Димитър Димитров, Диян Янкулов, Живко Накев, Катерина Кавалджиева, н.пр. Мачей Шимански, както и авторски илюстрации на Анелия Пашова, Асен Игнатов, Ася Каменова, Венцислав Кръстев, Георги Пчеларов, Деница Пенева, Мария Крумовска.
Заповядайте в Регионален исторически музей - Благоевград, където можете да разгледате изложбата "Дивата София" от 20 май до 4 юли. 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов