Избрани Новини

Александра Полежанова от Банско с приз от Международна онлайн олимпиада по руски език

Класира се на трето място в първа възрастова група

Александра Полежанова от Банско получи диплом за призьор в Международна онлайн олимпиада по руски език. Деветокласничката от СУ ”Неофит Рилски” се класира на трето място в първа възрастова група на олимпиадата, проведена под егидата на правителството на Руската федерация и руското министерство на образованието. Състезанието е организирано от най-старото висше учебно заведение в Русия – почти 300-годишният Санкт-Петербургски държавен университет.
Заради пандемичните ограничения се оказва невъзможно дипломите на наградените да бъдат връчени на тържествена церемония. Затова организаторите на олимпиадата от Санкт-Петербургския университет избират деня на получаването им от призьорите да бъде на 8 февруари – датата, на която преди 297 години император Петър I издава указ за учредяване на Руската академия на науките и първия университет в страната.
Класирането на Александра е впечатляващо предвид факта, че тя се готви самостоятелно и се съревновава с връстници от целия свят, повечето от които са или с рускоговорящи родители или са от съюзни републики от бившия Съветски съюз, които сега са независими държави.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)