Избрани Новини

Театралният спектакъл "Сладка смърт" гостува в Благоевград

Ще се играе и тази вечер от 19.30 часа на сцената на Кукления театър

Театралният спектакъл "Сладка смърт" гостува на сцената на Кукления театър в  Благоевград на 10 и 11 май от 19.30 часа. Режисьор е Димитър Илиев, участват Румен Драганов и Петър Петров-Перо, сценография Елис Вели, музика Радослав Шуранов и Стефан Филипов.

Младият актьор Петър Петров е от Благоевград и досега не имал възможността да играе на сцена в родния си град.
Поет и алкохолик с обща емигрантска съдба попадат в трагикомични ситуации с черно чувство за хумор. Спектакълът представя живота на двама емигранти, които се опитват да надхитрят системата на една чужда страна, та дори и самата смърт. Пътят е един единствен - да пропътуват разстоянието от Германия до Хърватия не къде да е, а в ковчег. Двамата се опитват да сбъднат мечтата за бленуван и спокоен живот в собствената си родина, но са поставени на ръба на провала. Това е история за „Балканския човек“, за който малкото не може да бъде достатъчно.
Цинцо и Мaринко са двама гастарбайтери, работещи в Мюнхен. Поради мизерията, нищетата и страха, в който те са принудени да живеят и работят, Цинцо решава да измисли гениален план, като инсценира смъртта си и пропътува пътя от Мюнхен до Хърватия, затворен в ковчег. Неговата идея е, след като „умре“, Германия да отпусне пенсия по смърт на жена му (като вдовица), която е в Загреб.
Критичен момент в идеята на Цинцо настъпва, когато поръчаният ковчег, пристигайки в квартирата му, се оказва къс и тесен. Маринко - самотен алкохолик, страдащ от епилепсия, е единственият приятел на Цинцо и само той знае за неговия замисъл. Маринко е поставен пред тежката дилема да остане сам завинаги в непозната страна без приятел или да се отдаде на изпълнението на плана. Но комичният обрат на събитията ни отвежда до момента, в който Маринко разбира, че е станала огромна грешка и въпросният ковчег няма да пътува за Хърватия, а за Турция. Оказва се, че към Хърватия пътува друг ковчег с друг мъртвец заради объркване от страна на погребалната агенция. Жената на Цинцо е на път да посрещне мъртвец на име Абдул. Гробарите вече пристигат в квартирата и изнасят ковчега…



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)