Избрани Новини

Кукленият спектакъл "Роден под щастлива звезда" гостува в Кюстендил

Ще се играе в лесопарк "Хисарлъка"

Днес в 12:00 ч. в Кюстендил, лесопарк "Хисарлъка", до паметника на Йордан Митрев ще може да се види кукления спектакъл "Роден под щастлива звезда". Вход: свободен. Тримата приятели от кукления спектакъл "Роден под щастлива звезда" гостуват в Кюстендил. Те ще се срещнат с децата, за да им разкажат колко силно може да бъде приятелството и колко важно е да следваш смело порива на своето сърце.
След представлението децата ще направят своя 3D картичка с мотив от спектакъла в творческата работилница по приложни изкуства с водещ Здравка Кантарева - сценограф на "Роден под щастлива звезда".
„Роден под щастлива звезда” е първото представление от трилогията „Приключения с кораб” по текстове на Туве Янсон, което е по драматизация и режисура на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова. Фотографиите на Спасияна Сергиева, които може да разгледате на съпътстващата изложба, ще представят творческия процес по създаването на спектакъла.
Продължителността на представлението е 50 мин.
Продължителността на творческата работилница е 40 мин.
Представлението се реализира с финансовата подкрепа на програма "Дебюти" на Национален фонд "Култура", Министерството на културата и с партньорството на Фондацията за изкуство и култура "Пространства".Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)