Избрани Новини

ГЕРБ - Благоевград почете Деня на Европа и Ден на победата

Положиха се цветя пред паметната плоча на загиналите във войните мемориала на свободата

Общинският ръководител на ПП ГЕРБ - община Благоевград инж.Росица Димитрова, общинските съветници Красимир Роячки, Давид Петров, Бисер Михайлов - областен управител и членове на съсловната организация на жени ГЕРБ в община Благоевград почетоха Деня на Европа и Ден на победата над нацизма - 9 май в Благоевград. 
Положиха се цветя пред паметната плоча на загиналите за обединението и независимостта на България на пл."Георги Измирлиев" и пред Мемориала на свободата, който се намира на пл„Македония“.
Мемориалът на свободата е открит през 2013 година в памет на жертвите на Холокоста и загиналите във войните по инициатива на ИК със съпредседател инж.Росица Димитрова. Паметникът бе открит на 9 май същата година и се превърна в символ на човешкото помирение и братското съжителство на Балканите.
Визията на мемориала включва символите на свободата. На него са поместени цитати от Кръстьо Хаджииванов, създател на девиза на Обединена Европа, съчетание на европейската звезда, християнския кръст и мюсюлманския полумесец, а над плочата се издига символът на свободата - орелът.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов