Избрани Новини

Благоевградската общественост отбеляза 9 май (снимки)

Чества Деня на Европа и Деня на победата над нацизма

Благоевградската общественост отбеляза 9 май - Денят на Европа и Ден на победата над нацизма.
Днешният ден е повод да отдадем почит към загиналите, които дадоха живота си за свободата на Европа. Денят на обединена Европа е денят, който напомня за милионите жертви във Втората световна война, най-опустошителната в историята на човечеството. Всички ние не трябва да забравяме за високата цена, която заплатиха европейските народи и Русия в битката с хитлерофашизма.
По повод Деня на Европа и Деня на победата над нацизма, пред паметната плоча на загиналите за обединението и независимостта на България цветя положиха, заместник-кметът по обществен ред сигурност и спорт Любен Милев, Бисер Михайлов, областен управител, представители на политически партии, представители на Съюза на ветераните от войните в България, Българския антифашистки съюз, Националното движение на русофилите, Руския  културно-информационен клуб, културни институти и институции, граждани и гости.
Европейският флаг е символ на европейското единство и идентичност. Дванадесетте златни звезди, наредени в кръг върху син фон, символизират солидарността и хармонията между народите на Европа и олицетворяват съвършенството и единството. Нека има мир в Европа и по света, за да се радваме на щастливия смях на нашите деца.
По повод днешния празник на пл „Македония“ и фоайето на Народно читалище „Н. Вапцаров -1866“ жителите и гостите на града имаха възможността да разгледат изложба, както и да се насладят на концерта на читалищните художествени състави, с участието на Европейския информационен център „Европа директно“.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов