От понеделник: Само седмокласниците онлайн в основните училища

Присъствено в училище ще бъдат по пет випуска от прогимназиален и гимназиален етап едновременно

Учениците от седми клас ще бъдат единственият випуск, който ще учи онлайн в основните училища от 10-ти май. В тях ще могат да се обучават шест от седемте випуска, след като 6-и и 11 клас се връщат седмица по- рано от предварително предвиденото. От следващата седмица  присъствено в училище ще бъдат по пет випуска от прогимназиален и гимназиален етап едновременно.

От понеделник според графика за ротация в училище са учениците от 5-ти, 9-ти и 12-ти клас. В основните училища на място учат всички ученици от 1-ви до 4-ти клас. След като към тях се присъединят и шестокласниците, онлайн обучението ще продължи само за седмокласниците. Училищата от 1-ви до 12-ти клас също ще се оживят отново. В тях ще учат повече от 2/3 от учениците – 9 випуска.

В гимназиите ще е малко по-спокойно, тъй като при тях на място продължават само 3 випуска. И при следващото завъртане на ротацията в основните училища ще има само по един випуск в дистанционно обучение. От 17 май до 4 юни в клас ще бъдат начален етап и учениците от 6-ти 7-ми клас. От големите ученици на чина ще бъдат гимназистите от 8-ми, 10-ти и 11-ти клас.

Присъствено ще продължат да учат и учениците от началния етап, както и тези, които се обучават в слети паралелки и в такива, които са единствени за съответния клас на училището. Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"