Избрани Новини

В Дупница представят музикално-поетичния спектакъл “Земя на българите”

Представлението е от 19:00 ч. в ОбДТ "Невена Коканова"

Община Дупница кани днес от 19:00 ч. в ОбДТ "Невена Коканова" да се насладите на музикално-поетичния спектакъл “Земя на българите”.
Това е театрален спектакъл, съставен от стихове и проза на колоси в литературата и историята на България като Васил Левски, Христо Ботев, Пейо Яворов, Гео Милев, Ангел Каралийчев. Художественият текст е театрално поставен и умело компилиран в сцени с акапелни многогласни изпълнения на народни и хайдушки песни, народни танци, ритуали и пластически етюди. Богати и автентични сценография и костюми.
Участват дипломирани певци, артисти и студенти на НМА “Проф.Панчо Владигеров”, НБУ, НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” и други. Глас - Цветана Манева, режисура - Владимир Мастиков, участват Владимир Мастиков, Радостина Ангелова, Димитър Стойнов, Радинела Тотева, Цветелина Спасова, Мария Иванова и Андрей Стоименов.
Земя на герои. Земя, пропита с жертвената кръв на знайни и незнайни бойци. В пръстта ти почиват мили покойници, чиято памет е вечна. Земя, раждала хляба на велики предци, и раждаща плод за нови поколения.
“Земя на българите, родино моя, на колене стоя пред теб и целувам твоята корава, невидима десница!”
Спектакълът ще се играе при спазване на противоепидемичните мерки. В тази връзка местата са ограничени на 50% от капацитета на залата.
Входът е свободен.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов