Избрани Новини

Студенти от ЮЗУ представят "Приказки и басни в танцов вариант“

Възпитаниците на Факултета по изкуствата ще зарадват софийската публика

Днес студенти от специалност „Съвременна хореография“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ - Благоевград ще гостуват в Дома на културата „Искър“ в София, където ще представят най-новите си постановки. Концертът „Приказки и басни в танцов вариант“ е с начален час 18:00, а входът е свободен.
Програмата включва нови танцови варианти на известни приказки, сред които „Котаракът в чизми“, „Спящата красавица“, „Снежанка“, „Пепеляшка“, „Трите прасенца и вълкът“, „Шрек“, „Алиса в огледалния свят“, „Красавицата и звярът“, „Магьосникът от ОЗ“ „Феята на светлината“ и др.
Възпитаниците на Факултета по изкуствата ще зарадват софийската публиката и с танци, представящи популярни басни и карикатури като „Лисица, орел и мечка“, „Лисица, ловец и дървар“; „Две приятелки и мечка“, „Вятър, слънце и човек“, „Котка, мишки и куче“ и др.
Спектакълът включва още ансамблови изпълнения от популярни и обичани стилове – „Цигански танц“, „Испански танц“, „Сиртаки“, както и комични номера като „Веселие“, „Танц с метли“ и две дипломни постановки.
Концертът „Приказки и басни в танцов вариант“ се организира съвместно от Югозападния университет „Неофит Рилски“ и Дома на културата „Искър“. Инициативата се провежда всеки семестър, като целта й е студентите от специалност „Съвременна хореография“ да представят новите си постановки пред софийска публика.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)